Beginnen als affiliate

Hoe Maak Ik Affiliate Links?

de banner voor de blog over affiliate links maken

Table of Contents

Affiliate links, je hebt ze nodig om uiteindelijk geld te verdienen met je business, maar hoe kun je ze maken om te starten?

Wat zijn affiliate links?

Een affiliate link is een link die een tracking meeheeft: het kan zien wie erop heeft geklikt, en wat er vervolgens is gedaan. In jouw geval is dat dan een aankoop doen, zodat je geld verdiend. Kortom: een affiliate link geeft aan wat er is gekocht. Zo krijg je je commissie uitbetaald.

Waar kan ik affiliate links vinden?

Je kunt affiliate links vinden bij een affiliate netwerk of programma. Dit is voor jou de plek waar je je aanmeldt om producten te promoten van andere bedrijven.

In de meeste gevallen hebben deze programma’s vaste links die jij kunt gebruiken op je website. Dit is fijn, maar niet altijd de beste optie – omdat je soms niet deze producten wilt promoten maar anderen.

Dan is het fijn als jezelf producten kan promoten.

Het verschilt per affiliate netwerk, maar jij kan zelf een affiliate link maken (in de meeste gevallen) als je klikt op promotiemateriaal. Je moet daar klikken op het kopje linkgenerator waarmee je je affiliate link kan maken.

Je plaats dan je eigen link in de bovenste invoegbalk, drukt vervolgens op genereren, en hoppa: je hebt een affiliate link gemaakt.

Zo makkelijk gaat het.

Dit gaat zo makkelijk omdat een affiliate netwerk wil dat je zoveel mogelijk werkt met de beschikbare tools. Daar hoort zelf links maken bij.

Tip: maak de link zo kort mogelijk

Als je wilt, kun je de gemaakte affiliate link erg lang maken. Dat is niet de juiste aanpak. De juiste aanpak is dat de affiliate link kort is. Het liefst zo kort mogelijk.

De zoekmachines vinden het namelijk prettiger als een link (maakt niet uit welke) zo kort mogelijk is.

Niet bij alle affiliate netwerken kun je ervoor kiezen om een link in te korten, maar als dat wel kan, raden we je aan om dit altijd te doen. Bijvoorbeeld bij deze tool.

Zo help je jezelf aan een betere ranking. Is toch mooi meegenomen? 😊

Wat kan ik daarna met mijn affiliate link?

Als je een affiliate link hebt gemaakt is het zaak om deze te plaatsen op een pagina of in een blog. Zo kun je immers geld verdienen.

Je kunt een affiliate link verwerken in een tekst. Hiervoor klik je op het woord, of in een knop. Daarvoor maak je eerst een knop aan.

Zo doe je het in een tekst.

Klik op een woord/zin waarin je de affiliate link wilt verwerken en druk op de paperclip die je ziet:

een woord dat is gelinkt in wordpress

Je ziet dat je dan een link kunt invoeren, doe dat:

het invoeren van een link in wordpress

Ik gebruik de affiliate link voor de Affiliate Marketing Revolutie.

En zoals je ziet, heb je de affiliate link verwerkt, en is het tijd om de puntjes op de i te zetten.

Nofollow toevoegen

Het is belangrijk om een no follow link toe te voegen aan iedere affiliate link. Je moet immers Google laten weten dat het niet om een normale link gaat, zoals van website a naar b, maar om een commerciële link waarmee je geld wilt verdienen. Dit mag – het is ook niet verboden. Je moet het wel aangeven. Daarvoor moet je Rel=”nofollow” toevoegen. Hiermee geef je aan dat de link niet dezelfde waarde heeft en dat Google het anders moet beoordelen.

Als je een affiliate link plaatst op de manier die we zonet lieten zien, voeg je zo een nofollow toe:

Klik op het onderstreepte woord en klik op het pijltje. Je ziet vervolgens de mogelijkheid voor:
Zoekmachines zouden deze link moeten negeren (als nofollow markeren)

Dat is genoeg om ervoor te zorgen dat de link als nofollow erin staat.

Zo maak je een affiliate link met een knop:

het plaatsen van een knop in wordpress

Klik op het plusje in WordPress. Dit doe je voor alles wat je wilt doen.

Vervolgens zoek je naar knop.

Deze knop klik je aan – en plaatst daarbij de link.

het koppelen van een link in wordpress

Zo heb je de link geplaatst, en moet je nog een ding doen.

Als je op het verbindicoontje gaat staan, kun je de link openen in een nieuw tabblad, dit is goed om te doen, aangezien je bezoeker dan nog makkelijk weer je website kan terugvinden.

Tips voor meer kliks op je affiliate links

Weet wat werkt

Het is niet zo slim om een affiliate link te plaatsen in een woord/zin of in een knop en hopen dat erop geklikt wordt, zodat je geld verdiend.

Nee – je moet het testen. Dat doe je door steeds een nieuw idee in te voegen en te kijken naar hoeveel kliks het krijgt in bijvoorbeeld een paar weken. Na deze paar weken beoordeel je de resultaten – voer je een andere test uit.

Dit doe je net zolang totdat het gelukt is – en je meer kliks en commissies verdiend.

Zo test je alles wat je doet op je website:

Zorg ervoor dat het opvalt

Het doel van het verwerken van affiliate links is dat je er zoveel mogelijk kliks op krijgt. Hiervoor moet de CTA die je hebt geplaatst opvallen. Anders geen kliks.

Test hiervoor ook met verschillende woorden, kleuren en groottes. Zo kom je erachter wat werkt – een met werkt ga je natuurlijk door. Voor meer succes.

Houd je statistieken in de gaten

Bij het affiliate netwerk waar je aangesloten bent, kun je meteen zien hoeveel kliks je links krijgen en wat ze opleveren.

Het kan goed zijn dat je wel kliks krijgt, maar nog geen sales. Dan is het slim om te kijken naar welke andere producten er zijn. Bijvoorbeeld een goedkopere die misschien wel beter wordt verkocht.

Conclusie

Je kunt bij bijna ieder affiliate netwerk zelf een affiliate netwerk zelf een affiliate link maken, denk aan Daisycon, Tradetracker en Awin.

Het is ook zo gedaan. Daarin zit ook niet de moeilijkheid. De moeilijkheid zit in het zorgen dat je genoeg sales haalt uit je links.

Daar moet na het maken van de links je focus op liggen.

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *