Beginnen als affiliate

Hoe schrijf je een affiliate blog die goed is?

Hoe schrijf je een affiliate blog die goed is?

Table of Contents

Om te slagen met een affiliate website is het schrijven van goede affiliate blogs een vereiste. Gelukkig kan iedereen die volledig is toegewijd dit voor elkaar boksen.

Wat je gaat leren

Wat een affiliate blog inhoudt, hoe je er een schrijft, of je alles moet uitbesteden aan AI en hoe je hoog kunt scoren in Google.

Ook beginnen met geld verdienen als affiliate?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Ik heb dankzij deze cursus geleerd hoe ik commissies kan scoren. Ik weet zeker dat jij ook door de lessen meer gaat verdienen.

Wat is een affiliate blog?

Een affiliate blog is erop gericht om een product te promoten. Je schrijft over alle punten om ervoor te zorgen dat een lezer volledig is geïnformeerd. Tot zover is er weinig moeilijks. Maar waar het moeilijke zit, is om een blog te schrijven dat goed en onderscheidend is.

Waarom de meeste affiliate marketeers het verkeerd aanpakken

Je kunt natuurlijk een blog volgooien met affiliate links in de hoop dat jouw lezers er veel op zullen drukken en de producten kopen. Verkeerde gedachte – het draait er immers om dat je waarde levert, want door het leveren van waarde infomeer je de lezer het beste waardoor ze eerder het product kopen.

De goede affiliates begrijpen dit.

Hoe kan ik waarde leveren in een affiliate blog?

Door eerst alles te vertellen over het product: wat de voor en nadelen zijn, hoe je een product kunt gebruiken en vooral: hoe het de problemen van de lezer oplost.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Mijn vriendin wil een nieuwe telefoon kopen, haar huidige iPhone begint na 4 jaar steeds meer essentiële functies af te staan, waardoor het praktisch onmogelijk wordt om het nog goed te gebruiken.

Ze ging op zoek naar informatie over de nieuwste telefoons en kwam uit op de website kieskeurig.nl.

Kieskeurig.nl is een affiliate website die het goed aanpakt, ze vertellen over:

  • De voor en nadelen
  • Hoe je een telefoon kunt gebruiken
  • En welke problemen het oplost. (Bijvoorbeeld een scherpe camera)

En als je je website vult met blogs die goed en behulpzaam zijn, krijg je vanzelf lezers die je veel commissies gaan opleveren.

Wat heb ik verder nodig om een affiliate blog te schrijven?

Het allerbelangrijkste is dat je een pakkende schrijfstijl hebt, en die heb je, want je moet schrijven, zoals je praat. Mensen houden over het algemeen niet van wollige teksten met veel bijzinnen. Ze lezen bovendien een tekst meer scannend dan zin voor zin. Dan helpt het om te schrijven op een manier die helpt om een blog soepel door te nemen.

Verder moet een blog aantrekkelijk zijn, denk aan afbeeldingen, titels van kopjes en video’s. Zo behoud je de aandacht van de lezer en help je hem nog beter om zijn of haar probleem op te lossen.

Het plaatsen van een CTA

Een CTA is noodzakelijk om veel kliks op je affiliate links te krijgen. CTA staat voor Call To Action. Je zorgt er met een CTA voor dat mensen op iets klikken omdat het opvalt.

Je hebt twee soorten CTA’S:

Een is een link.

En de andere is een knop.

Beide werken effectief.

Tip: maak een CTA die opvalt. Opvallende kleuren zijn: groen, blauw en oranje. Door deze kleuren te gebruiken, springen ze er bovenuit in je blogs en denkt het brein van je lezers: hey dat is interessant, laat ik daar maar eens op klikken.

Een CTA maakt het makkelijker om commissies binnen te halen.

Maar: bied een CTA wel op de juiste manier aan – een of twee keer in een blog is voldoende, denk aan boven en onderaan in een blog.

Zo zien lezers de CTA en kunnen daarnaast verder lezen.

Te veel CTA’s worden op irritant en daardoor wordt er niet op gedrukt.

Even bloggen en commissies verdienen is er niet bij

Veel affiliates hebben het idee dat ze door een paar blogs al honderden euro’s per maand kunnen verdienen.

Dat zit er niet in. Dit gebeurt pas wanneer je vele artikelen hebt gepubliceerd die goed en onderscheidend zijn.

Je weet wat de voorwaarden zijn voor een goede blog. Maar hoe maak je een blog die onderscheidend is? Je kunt 3 dingen doen, blogs maken, die:

  • Persoonlijk zijn
  • Beter dan je concurrentie zijn
  • Origineel zijn

In de ideale situatie is je blog het alle drie. Dit is echter lastig om te bereiken. Focus je daarom op het schrijven van blogs die beter dan je concurrentie is.

Google ziet dit en zal je daarvoor een hoge plek in de zoekmachines geven.

Over Google gesproken, je kunt deze en de andere zoekmachines niet vergeten als je het maximale wilt halen uit je affiliate blogs.

Dit proces noemen we SEO – het optimaliseren van blogs voor de zoekmachines. Dit is overigens niet moeilijk:

Je moet alleen schrijven voor een of meerdere zoektermen, dat je een alt tag meegeeft aan je afbeeldingen en dat je blogs gewoon goed zijn.

Je zou je daarentegen ook kunnen bezighouden met andere zaken, terwijl dat niet belangrijk is. Wat wel belangrijk is dat je blogs goed zijn, dan worden ze opgenomen in de resultaten van zoekmachines.

Deze quote zegt alles:

Successful SEO is not about tricking Google. It’s about PARTNERING with Google to provide the best search results for Google’s users.

Phil Frost

Met andere woorden: doe er alles aan om anderen helpen.

Kan ik alles uitbesteden aan AI?

Ik ben om twee redenen geen fan van AI.

AI is geen vervanger van een mens, die niet zelfstandig kan nadenken en blogs produceert, het is een tool die op basis van heel veel informatie een artikel kan schrijven waar veel op aan te merken valt. Het is onder andere een dertien in een dozijn content.

Daarnaast leer je door volledig AI te gebruiken niet beter schrijven. Terwijl schrijven wel een hele belangrijke skill is. Door goed te kunnen schrijven, kun je een doelgroep in beweging krijgen en er commissies aan overhouden. Deze ontwikkeling mis je als je alles uitbesteedt aan AI.

Bovendien leer je door zelf je blogs te schrijven steeds beter hoe je je business kan tillen naar een hoger level.

Samenvatting

Affiliate blogs vormen de kern van je business. Schrijf goede blogs om zowel je doelgroep als de zoekmachines tevreden te stellen. De sleutelwoorden hiervoor zijn: waarde geven en problemen oplossen.

Hoelang duurt het om een affiliate blog te schrijven?

Vaak een tot drie uur, dan heb ik het ook over editen en plaatsen.

Moeten al mijn blogs tweeduizend woorden zijn?

Nee. Focus je niet op het aantal woorden, maar op het zo goed mogelijk helpen, dat is het belangrijkste.

Hoe word ik succesvol met mijn affiliate blog?

Door nooit op te geven, consistent te zijn en je te focussen op de punten die ik hierboven heb beschreven.

Het enige wat nu telt, is schrijven. 😉

Ook beginnen met geld verdienen als affiliate?

Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie voor 47,00. Ik heb dankzij deze cursus geleerd hoe ik commissies kan scoren. Ik weet zeker dat jij ook door de lessen meer gaat verdienen.

Verder lezen?

Over mij

Hey, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jouw dromen als affiliate uit te laten komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *